Lage rugklachten

Bij de behandeling van lage rugklachten zullen we eerst samen goed in kaart brengen hoe de rug gebruikt wordt om de oorzaak van de pijnklachten te achterhalen. 
Er kunnen afwijkingen in de rug aanwezig zijn, dit zal (indien nodig) blijken uit aanvullend onderzoek, maar vaker is er sprake van een dysbalans in belasting/belastbaarheid van de rug. Als je meer inzicht hebt in de factoren die de pijn kunnen geven en weet wat je ermee kan doen, krijg je meer grip op de pijn. 

Houding en beweging kunnen een belangrijke rol spelen, maar ook een goede balans in spanning en ontspanning. Ademhaling, stress, dagelijkse fysieke activiteit en je belastbaarheid zullen allemaal aan de orde komen. 
Je leert inzicht te krijgen in het ontstaan van de pijn en wat je kunt doen om deze te verminderen en in de toekomst te voorkomen. We gaan oefenen om de rug weer meer belastbaar te maken. Veel mensen blijven lang doorlopen met rugklachten of merken dat ze wel weer weg gaan maar toch steeds weer terugkomen, wij geven je weer grip op je rug!

 

 

Gezondheidscentrum De Entree

Geert Groteplein 42D
1813 BM Alkmaar

Direct een afspraak maken?

mail ons,
vul het contactformulier in,
of bel 072-5123744

Je kunt ons ook volgen op Facebook

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars